Κατηγορίες » ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ » Οικολογικά ρούχα και παπούτσια »

Ecobaby - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΧΑ - ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ;

Σίγουρα πρέπει να ανησυχείτε για το από τι υλικά είναι κατασκευασμένα παιδικά ρούχα και για τον τρόπο που καλλιεργηθηκαν αυτά τα υλικά. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα παιδικά ρούχα είναι ασφαλή, άλλα δυστυχώς αυτή δεν είναι η πραγματικότητα!

Είναι πασίγνωστο, ότι τα μωρά έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Τα συνθετικά παιδικά ρούχα συχνά περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Ακόμη και ρούχα από 100% μη οργανικό βαμβάκι περιέχουν ίχνη από λιπάσματα και εντομοκτόνα ή χρώματα, που μπορούν να ερεθίσουν το μωρό!

Όλοι έχουμε ακούσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τρομακτικά δεδομένα σχετικά με τα κρυμμένα χημικά στην τροφή και στο νερό μας. Στα ρούχα όμως; Ποιοός από εμάς ξέρει ότι έως και 9.000 χημικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι να φορέσουμε ένα 100% βαμβακερό μπλουζάκι;

Ερευνες φαρμακευτικών εταιρειών έδειξαν ότι φάρμακα που εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του δέρματος παρουσιάζουν αυξημένη δραστικότητα έναντι αυτών που εισέρχονται μέσω της πεπτικής οδού! Ετσι λοιπόν τα περισσότερα ρούχα μας δεν είναι πια και τόσο αθώα. Το πλεονέκτημα των βιολογικά κατασκευασμένων ρούχων είναι ότι δεν έχετε να ανησυχείτε ότι θα ερεθίζουν το δέρμα του μωρού.

Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση για τα προβλήματα που προκαλούν στον άνθρωπο τα συνθετικά υφάσματα, τα οικολογικά ρούχα επανήλθαν στην αγορά. Τα οικολογικά ρούχα προέρχονται από τη μητέρα φύση και τα οφέλη τους είναι μεγάλα. Αρχικά διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες, προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και το κυριότερο δεν βλάπτουν. Δυστυχώς μέχρι πρότινος, τα οικολογικά ρούχα είχαν εκτοπιστεί από το νάιλον και τα συνθετικά υφάσματα.

Τα οικολογικά ρούχα είναι ρουχα εξαιρετικής ποιότητας και μας θυμίζουν παλιότερες εποχές για τις πρώτες ύλες -βαμβάκι, κάνναβη, λινό, μετάξι και μαλλί- από τις οποίες κατασκευάζονται προέρχονται από τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία - χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, βλαβερών λιπασμάτων, αντιβιοτικών και άλλων χημικών.

Oi εταιρείες Disana και Engel από την Γερμανία και άλλοι κατασκευαστές των οικολογικών ενδημάτων ελέγχούν όλες τις διαδικασίες κατασκευής των ρούχων της, από το χώμα μέχρι τα καταστήματα.

Για τη βαφή και τη λεύκανση των ρούχων, χρησιμοποιούνται φυσικές μη τοξικές βαφές οι οποίες δεν περιέχουν βαριά μέταλλα αλλά ούτε και χλώριο για τη λεύκανση των ρούχων. Eπίσης για τα φερμουάρ, τα κουμπιά και τα αξεσουάρ των ρούχων χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά όπως το αλουμίνιο ή φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το κοχίλι και όχι το κάδμιο ή νικέλιο.

Το βαμβάκι φαίνεται να είναι πιο δημοφιλές. Το μπαμπού, το οργανικό μαλλί μερινό και το μετάξι είναι κατάλληλα για μωρά με εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα λόγω της αντιφλεγμονώδους ιδιότητας τους (ειδικά του μεταξιού).

Πολλοί υποστηρίζουν επίσης ότι τα ενδύματα από οργανικό βιολογικό βαμβάκι είναι ανθεκτικότερα από τα συμβατικά και δεν φθείρονται ακόμη και μετά από πολλαπλές πλύσεις στο πλυντήριο. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, τα οικολογικά ρούχα από οργανικό βαμβάκι γίνονται φθηνότερα από τα συμβατικά, τα οποία τις περισσότερες φορές χρειάζονται αντικατάσταση.

Τα «πράσινα» ρούχα επίσης βοηθούν αποφασιστικά και στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφού από την καλλιέργεια μέχρι και την τελική τους κατασκευή, δεν μεσολαβούν χημικές επεξεργασίες! Αγοράζοντας αυτά τα ρούχα, εσείς υποστηρίζετε τις βιομηχανίες, που τα κατασκευάζουν και συμμετέχετε στην αλλαγή του τρόπου κατασκευής προϊόντων. Μπορούμε να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας! Η κάθε μας ενέργεια μετράει και συνεισφέρει προς ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Τα οικολογικά ρούχα - μοντέρνα, επίκαιρα, για παιδιά και μεγάλους - είναι ιδανικά δώρα και έρχονται στην πόρτα σας, με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα!

Ημερομηνία: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Δείτε επίσης και τα κάτωθι προϊόντα:

Disana Πλεκτά Μάλλινα Γάντια
Disana Πλεκτά Μάλλινα Γάντια
Σε 5 χρώματα - φτιαγμένa από 100% οικολογικό (βιολογικό οργανικό) μερινό μαλλί.
Disana Πλεκτά Μάλλινα Γάντια
Αγορά 'Disana Πλεκτά Μάλλινα Γάντια'
€ 8.57
Disana Πλεκτή Μάλλινη Ζακέτα
Disana Πλεκτή Μάλλινη Ζακέτα
Φτιαγμένη από 100% οικολογικό (βιολογικό οργανικό) μαλλί μερινό, με ξύλινα κουμπιά καρυδιάς, βαμμένα με φυσικό χρώμα.
Disana Πλεκτή Μάλλινη Ζακέτα
Αγορά 'Disana Πλεκτή Μάλλινη Ζακέτα'
€ 35.28
Disana Πλεκτό Μάλλινο Παντελόνι
Disana Πλεκτό Μάλλινο Παντελόνι
Άνετο παντελόνι unisex - για αγόρια και κορίτσια σε 9 χρώματα από μαλακό μερινό μαλλί για ελευθερία στη κίνηση.
Disana Πλεκτό Μάλλινο Παντελόνι
Αγορά 'Disana Πλεκτό Μάλλινο Παντελόνι'
€ 19.16
Disana Πλεκτό Μάλλινο Πουλόβερ
Disana Πλεκτό Μάλλινο Πουλόβερ
Disana Πλεκτό Μάλλινο Πουλόβερ (Πλεκτή Μάλλινη Μπλούζα) από 100% οργανικό μαλλί μερινό.
Disana Πλεκτό Μάλλινο Πουλόβερ
Αγορά 'Disana Πλεκτό Μάλλινο Πουλόβερ'
€ 31.25
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σκουφάκι
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σκουφάκι
Σε 5 χρώματα - πλεκτό σκούφάκι φτιαγμένο από μαλακό και ζεστό 100% οικολογικό (βιολογικό οργανικό) μερινό μαλλι.
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σκουφάκι
Αγορά 'Disana Πλεκτό Μάλλινο Σκουφάκι'
€ 11.89
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σαλοπετάκι
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σαλοπετάκι
Ιδανικό και για μωράκια που φοράνε υφασμάτινες πάνες! Δεν βρέχεται και θα κρατήσει το μωρό ζεστό στις βόλτες του.
Disana Πλεκτό Μάλλινο Σαλοπετάκι
Αγορά 'Disana Πλεκτό Μάλλινο Σαλοπετάκι'
€ 29.24