Κατηγορίες » ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ » Παιχνίδι και Σχολείο » ЭКО ШКОЛЬНЫЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Ο Αυγουστος τελειώνει και σε λίγο τα παιδιά θα γιρήσουν στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολία. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολίο κάθε μέρα και είναι το το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους! Τι συμαίνει αυτό;

Πρέπει να σκεφτούμε το χριάζεται το παιδί και από τι υλικά είναι τα σχολικά του.

Σχολικές τσάντες και σακίδια πλάτης:

  • Μη-τοξικά
  • Χωρίς PVC
  • Χωρίς χλώριο
  • Χωρίς διοξείνες, φθαλάτες και βαρέα μέταλλα
  • Είναι από καθαρό οργανικό βαμβάκι, που καλλιεργείται χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων.
  • Ασφαλείς βαφές με πιστοποίηση
  • Κατασκευάζονται χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον 
  • Ασφαλής χρήση
     

Για τα φαγητό του παιδιού σας προτίνουμε ασφαλή BPA-free μπολάκια και τάπερ της Think baby!  και για το νερό του - BPA-free παγούρια της Kid Basix, όλα από ανοξείδωτο ατσάλι, χωρίς PVC, μελαμίνη και άλλα τοξικά πλαστικά.

* Το πιό βλαβερό και επικίνδυνο για το περιβάλλον πλαστικό - PVC (polyvinyl chloride, vinyl) - χρησιμοποιείται πολύ για την καρασκευή υποδημάτων, στις σχολικές τσάντες, κασετίνες, καλύμματα τετραδιών.

"Κατά την παραγωγή PVC εκλύονται διοξείνες - χημικές ουσίες με βάση το χλώριο - οι πιό τοξικές ουσίες που έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος" - λέει η Liza Finaldi - συντονιστής της εκστρατείας "Toxics" από την οργάνωση Greenpeace ΗΠΑ. - "Οι διοξείνες, που χαρακτερίζονται καρκινογόνες ουσίες από την ΥΠΠ των ΗΠΑ, μεταφέρονται στην ατμόσφαιρα τόσο γρήγωρα και εύκολα, ότι όταν παραχθούν στην πολιτεία Μινεσσότα - θα μείνουν στον Αρκτικό Κύκλο. Οι διοξείνες συσσωρεύονται στα οστά του ανθρώπου και των ζώων, μολύνουν το αίμα και μητρικό γάλα. Εκτός από καρκίνο μπορούν να προκαλούν άλλες παθήσεις σε διάφορα όργανα και βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστεμα.

Εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έκλυση των διοξείνων στην ατμόσφαιρα κατά την παραγωγή PVC υπάρχει και κάτι χειρότερο. Από τα έτοιμα προϊόντα εξατμίζονται οι φθαλάτεςπολλές από αυτές όταν εισπνέουνται και καταπίνονται καταστρέφουν την αναπαραγωγηκή ικανότητα, όπως το έχουν δείξει πειράματα σε ζώα.

Στης έρευνες της Greenpeace έχουν βρεθεί τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα μόλιβδος και κάδμιο σε σχολικές τσάντες και πλαστικά αδιάβροχα.

Το PVC δεν είναι μόνο αναχρονιστικό, αλλά θα πρέπει να εξαφανισθεί από την Γη".

Ημερομηνία: Σάββατο, 28 Αυγούστού 2010

Δείτε επίσης και τα κάτωθι προϊόντα:

Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
12 ξυλομπογιές της Oekonorm από φυσικό ξύλο κέδρου, μελισσοκέρι, κιτταρίνη, ταλκ, άσπρο πηλο και φυσικά χρώματα - μη τοξικές, σε ανακυκλώμενη συσκευασία. Προϊόν Γερμανίας
Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
Αγορά 'Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα'
€ 6.05
Οικολογικό Μολύβι ΗΒ
Οικολογικό Μολύβι ΗΒ
Μολύβια Γερμανίας άριστης ποιότητας από καλλιεργιμένα δάση. Η μίιτη δεν σπάει ευκολά.
Οικολογικό Μολύβι ΗΒ
Αγορά 'Οικολογικό Μολύβι ΗΒ'
€ 1.00