Κατηγορίες » ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ » Οικολογικά ρούχα και παπούτσια » Выбираем детскую обувь

Επιλέγουμε παιδικά παπούτσια

Το Πάσχα είθισται τα παιδιά να φορούν τα καινούργια τους παπούτσια. Παλαιότερα αυτά τα παπούτσια ήταν λευκά, κόκκινα ή μπλε. Σήμερα η γκάμα έχει επεκταθεί και σε άλλες επιλογές. Όπως κι αν έχει, οι γονείς ή οι νονοί πρέπει να έχουν μερικά βασικά πράγματα κατά νου όταν επιλέγουν τα παπούτσια των παιδιών.

Η επιλογή των παιδικών παπουτσιών μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, ωστόσο δεν είναι. Τα κριτήρια δεν θα πρέπει να περιορίζονται στην εξωτερική εμφάνιση και τη μόδα. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Τα παπουτσάκια του παιδιού μας θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ορισμένες προδιαγραφές για να το βοηθήσουν να κάνει σωστά τα πρώτα του βηματάκια.

Τι θα πρέπει να είναι

 • Μαλακά, ελαφριά και ευλύγιστα, αλλά όχι χαλαρά, ώστε να συγκρατείται στο πόδι στη σωστή θέση, χωρίς να πιέζεται.
 • Οι σόλες πρέπει να μοιάζουν με τα πέλματα των ποδιών του παιδιού, δηλαδή ούτε να γλιστρούν ούτε να κολλάνε πολύ στο πάτωμα.
 • Το μπροστινό μέρος του παπουτσιού θα πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο, ώστε να κουνιούνται τα δάχτυλα.
 • Οι μύτες των παπουτσιών να ακολουθούν το σχήμα του ποδιού, να είναι πάντα φαρδιές, σχεδόν τετράγωνες, ποτέ μυτερές.
 • Να είναι δερμάτινα ή πάνινα για να αφήνουν το πόδι να αναπνέει και να προφυλάσσουν από τις μυκητιάσεις.
 • Οι ραφές του παπουτσιού πρέπει να είναι φινιρισμένες για να μην ερεθίζουν το δέρμα του παιδιού.
 • Μαζί με τα καινούργια παπουτσάκια θα πρέπει να αγοράζετε και καλτσάκια. Τα στενά καλτσάκια ενοχλούν όπως και τα στενά παπούτσια.
 • Τα καλτσάκια θα πρέπει να αλλάζονται όταν υγραίνονται από νερά ή ιδρώτα για να μην αναπτύσσονται μύκητες.
 • Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού πρέπει να απέχει από την άκρη του παπουτσιού από 0,5 έως 1,25 εκατοστά.
 • Ελέγχετε συχνά τα παπούτσια των παιδιών για να δείτε αν ακόμη τους ταιριάζουν. Τα πόδια των νηπίων μεγαλώνουν ταχύτατα και τα παπούτσια. στενεύουν, ενώ εξωτερικά φαίνονται ακόμη ολοκαίνουργια.

  Τι θα πρέπει να αποφεύγετε
 • Τα πλαστικά παπούτσια, γιατί δεν παίρνουν το σχήμα του ποδιού, αλλά αντίθετα δυσκολεύουν τα πόδια να πάρουν το σχήμα τους.
 • Τα παντοφλάκια που φεύγουν εύκολα από το πόδι, καθώς και τα βαριά μποτάκια που δυσκολεύουν το παιδί να περπατήσει.
 • Παπούτσια που φτάνουν πάνω από τον αστράγαλο δεν συνιστώνται για νήπια που μόλις άρχισαν να βαδίζουν, ενώ ταιριάζουν σε μεγαλύτερα παιδιά γιατί τους συγκρατούν το πόδι.

 

Παπούτσια Shoo Shoos

 

Οι βασικές λέξεις στη βιομηχανία υποδημάτων σήμερα είναι «Επιστήμη ξυπόλητων» και «Περπάτημα ξυπόλητων". Ο αριθμός των ερευνών για τα παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι για να περπατήσει ή να τρέξει όπως να είναι ξυπόλητο αυξάνεται σταθερά. Αυτό ακριβώς είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέχουμε ότιαν κάποιος επιδιώκει το καλύτερο παπούτσι για το παιδί του. Τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερή επιρροή στο πόδι. Ο μόνος λόγος για χρειάζεται το πόδι ένα παπούτσι, είναι να προστατεύεται.

Τι θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των σωστών παπουτσιών για ένα παιδί; Η απάντηση μπορεί να βρεθεί στο σύνολο των προτύπων της Shooshoos.

Πρώτον, το δέρμα που χρησιμοποιείται είναι προσεκτικά επιλεγμένα από τος καλύτερο οικολογικό δέρμα. Με την οικολογική επεξεργασλια το δέρμα διατηρεί τους πόρους του και  αναπνέει και το σημαντικότερο παίρνει το σχήμα του ποδιού. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συνθετικά ή τεχνητά υλικά που μπορούν να προκαλέσουν πάρα πολλά επώδυνα προβλήματα.

Οι μύτες των παπουτσιών Shooshoos είναι ευρείχωρες ώστε να εξασφαλιστεί  την λιγότερο δυνατόν πίεση που ασκείται στα πόδια.

Η εξωτερική σόλα είναι πολύ μαλακή και, και πάνω απ 'όλα ευέλικτη. Στα περισσότερα παπούτσια, ακριβώς το αντίθετο η σόλα είναι άκαμπτη. Όταν το πόδι που βρίσκεται στην ανάπτυξη και το παιδί μαθαίνει να περπατάει και να διατηρεί την ισορροπία μια άκαμπτη σόλα δεν θα επέτρεπε την σωστή ανάπτηξη του ποδιού.

Ημερομηνία: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Δείτε επίσης και τα κάτωθι προϊόντα: