Κατηγορίες » ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ » Παιχνίδι και Σχολείο »

"ΠΡΑΣΙΝH" ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Από την Χριστίνα Γεωργίου www.yeskid.gr
 
Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, τα παιδιά τρέχουν κοντά σας με τη λίστα της δασκάλας για όσα σχολική είδη θα χρειαστούν τη φετινή χρονιά. Και αν κάτι τα ενθουσιάζει πραγματικά πάρα πολύ (θυμάμαι από εμένα την ίδια) είναι εκείνο το απόγευμα που ο μπαμπάς ή η μαμά θα δώσουν το σύνθημα για την εξόρμηση στα καταστήματα με σχολικά είδη να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Φέτος κάτι μπορεί να διαφέρει. Φέτος μπορεί η σχολική τσάντα να είναι “πράσινη”. Με οικολογική σκέψη και σωστή οργάνωση επιλέξτε σχολικά είδη που έχουν φτιαχτεί από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Ίσως κάποια από αυτά να είναι λίγο πιο ακριβά από εκείνα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, όμως πολλές φορές αποδεικνύονται καλύτερης ποιότητας και αντοχής, ενώ δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Δώστε, λοιπόν, στο παιδί σας ένα ακόμη “βήμα” να αποκτήσει οικολογική συνείδηση και να βοηθήσει το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Οικολογικά σχολικά είδη μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενισχύοντας οικονομικά και βοηθώντας τη δράση τους.

Επιλέξτε οικολογικά είδη

Τσάντα & κασετίνα: υφασμάτινες, από βιολογικό / οργανικό βαμβάκι. Αποφύγετε όσες κατασκευάζονται από νάιλον ή pvc. Αν η περσινή σχολική τσάντα ή η κασετίνα του παιδιού σας είναι σε καλή κατάσταση, σκεφτείτε το λίγο παραπάνω πριν τις πετάξετε στα σκουπίδια. Χρησιμοποιείστε τις και αυτή τη χρονιά, διαφορετικά χαρίστε τις σε κάποιο άλλο παιδάκι που τις έχει ανάγκη.

Τετράδια: από 100% ανακυκλωμένο χαρτί, που δεν έχει υποστεί λεύκανση χλωρίου. Τα περσινά τετράδια ρίξτε τα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Μολύβια: επιλέξτε μηχανικά μολύβια με ανταλλακτικές μύτες, ώστε να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά. Τα ξύλινα μολύβια, που είναι άβαφα, χωρίς τοξικά χρώματα, είναι η καλύτερη επιλογή για όσους επιμένουν... κλασικά.

Μαρκαδόροι: επιλέξτε εκείνους με μη τοξικό μελάνι με βάση το νερό. Να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας να κλείνουν το καπάκι μετά από κάθε χρήση, για να εξασφαλίζεται μεγάλη διάρκεια.

Νερομπογιές: μπορείτε να βρείτε νερομπογιές από φυτικά χρώματα και κηρομπογιές από φυσικό μελισσοκέρι.

Χάρακες και ξύστρες: επιλέξτε μεταλλικές ξύστρες και χάρακες, γιατί δεν καταστρέφονται εύκολα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και αυτή τη χρονιά και την επόμενη και πάει λέγοντας...

Γόμα: από φυσικό καουτσούκ, χωρίς χρώματα και αρώματα.

Μπλοκ, ντοσιέ και άλλα χαρτικά είδη: από 100% ανακυκλωμένο χαρτί.

Και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε στην τσάντα του παιδιού σας κολατσιό με φρούτα εποχής, που θα συμπληρώσουν τη... “περιβαλλοντική” της αξία!

Ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε επίσης και τα κάτωθι προϊόντα:

Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
12 ξυλομπογιές της Oekonorm από φυσικό ξύλο κέδρου, μελισσοκέρι, κιτταρίνη, ταλκ, άσπρο πηλο και φυσικά χρώματα - μη τοξικές, σε ανακυκλώμενη συσκευασία. Προϊόν Γερμανίας
Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα
Αγορά 'Okonorm Οικολογικά Χρωματιστά Μολύβια (Ξυλομπογιές) 12 χρώματα'
€ 6.05
Okonorm Οικολογικοί Μαγικοί Μαρκαδόροι 9+1
Okonorm Οικολογικοί Μαγικοί Μαρκαδόροι 9+1
Με τον μαγικό μαρκοδόρο τα χρώματα των μαρκαδόρων αλλάζουν στό χρώμα που δείχνει το καπάκι τους!
Okonorm Οικολογικοί Μαγικοί Μαρκαδόροι 9+1
Αγορά 'Okonorm Οικολογικοί Μαγικοί Μαρκαδόροι 9+1'
€ 8.17