Κατηγορίες » Παιχνίδι και Σχολείο

Άρθρα

Αναζήτηση

"ΠΡΑΣΙΝH" ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Κατηγορία: Παιχνίδι και Σχολείο

Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, τα παιδιά τρέχουν κοντά σας με τη λίστα της δασκάλας για όσα σχολική είδη θα χρειαστούν τη φετινή χρονιά. Και αν κάτι τα ενθουσιάζει πραγματικά πάρα πολύ (θυμάμαι από εμένα την ίδια) είναι εκείνο το απόγευμα που ο μπαμπάς ή η μαμά θα δώσουν το σύνθημα για την εξόρμηση στα καταστήματα με σχολικά είδη να αγοράσουν τα απαραίτητα. Φέτος κάτι μπορεί να διαφέρει. Φέτος μπορεί η σχολική τσάντα να είναι “πράσινη”

Ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στο σχολείο - χωρίς τοξικά

Κατηγορία: Παιχνίδι και Σχολείο

Με το τέλος του καλοκαιριού ξεκινά η αγορά σχολικών ειδών. Είναι μια ευκαιρία για αναζήτηση ασφαλέστερων προϊόντων για τα παιδιά. Τα καλά νέα είναι ότι αφιερώνοντας λίγο χρόνο και προσοχή, είναι εφικτό να δημιουργήσετε ένα σακίδιο γεμάτο με μη τοξικά σχολικά είδη. Φέτος, σκεφτείτε οικολογικότερα όταν αγοράζετε αυτά τα είδη:

Ημερομηνία: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Κατηγορία: Παιχνίδι και Σχολείο

Ο Αυγουστος τελειώνει και σε λίγο τα παιδιά θα γιρήσουν στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολία. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολίο κάθε μέρα και είναι το το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους! Τι συμαίνει αυτό; Πρέπει να σκεφτούμε το χριάζεται το παιδί και από τι υλικά είναι τα σχολικά του.

Ημερομηνία: Σάββατο, 28 Αυγούστού 2010

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΥΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Κατηγορία: Παιχνίδι και Σχολείο

Κάθε χρόνο διατίθενται στην αγορά της ΕΕ περίπου 800.000 τόνοι μπαταριών για αυτοκίνητα, 190.000 τόνοι για τη βιομηχανία και 160.000 τόνοι φορητών μπαταριών γενικής χρήσης. Ορισμένα μέταλλα, από αυτά που περιέχουν οι μπαταρίες, έχουν γνωστές και επιβεβαιωμένες επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Από την άλλη πλευρά, η αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι αναμφισβήτητες. Σύμφωνα με έρευνες σε 11 χωματερές στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, παρόλο που οι μπαταρίες αποτελούν μόλις το 0,2% του όγκου των απορριμμάτων, από αυτές προέρχεται το 20% των τοξικών ουσιών των απορριμμάτων, ενώ, ταυτόχρονα, αποτελούν την κύρια πηγή καδμίου που είναι ένα επικίνδυνο μέταλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ουσίες που περιέχει μια μικρή μπαταρία -όπως αυτές που έχουν τα ρολόγια μας ή οι φωτογραφικές μηχανές- είναι ικανές να ρυπάνουν 1 κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερό!!

Ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009